«Ақмола облысы білім басқармасының Астрахан ауданы бойынша білім бөлімі  Первомайка ауылының жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі 
Коммунальное государственное учреждение   "Общеобразовательная школа села Первомайка отдела образования по Астраханскому району управления образования Акмолинской области"

СоцСети

 

      

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

"Бракераждық комиссия" ХАТТАМА №2

12.04.2019

№ 2 хаттама

бракераждық комиссияның отырысы

 

                                                                                                          12.12.18 ж.

 

 

 

Қатысқандар: 5 адам

Комиссия төрағасы: Егинбаев Қ. А.

 директордың ОІ жөніндегі орынбасары Домалевская Н. В.,

директордың ТЖ орынбасары Щербинина Т. Г.

Комиссия мүшелері:

ҚК төрағасы Снегурская Р. И.

Ата-аналар комитетінің төрағасы Кабзиева Г. Б.

Мектеп медбикесі Сартаева К. Н.

Шақырылғандар: 0

 

 

 

КҮН ТӘРТІБІ

1.      Мектеп асханасында сатылатын өнімдердің сапасын бақылау нәтижелері

2.      Мектеп асханасының дайын өнімдерін өндіру процесінің барлық сатыларында талаптарды сақтау.

 

 

 

ОТЫРЫС БАРЫСЫ:

Бірінші мәселе бойынша Снегурскаяны, КС төрағасын дайын тағамның бракеражын жүргізу (сынама алу), тағам дайындаудың технологиялық әдістерін орындау туралы ақпаратпен тыңдады. Тексеру барысында органолептикалық көрсеткіштер бойынша (сыртқы түрі , түсі, иісі, дәмі, консистенциясы, қаттылығы, шырынды, тамақтың шығуы, тағамдардың берілу температурасы) сатуға жататын дайындалған тағамдардың сапасын бағалау жасалды. Тағам Бракераж әрбір жаңадан дайындалған партияны босатқанға дейін жүргізіледі.

 

Шешті:

1.Бракераждық комиссия мүшелеріне тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын бағалауды үнемі жалғастыру

Орындау мерзімі: тұрақты.

 

Екінші сұрақ бойынша Сартаева К. Н. тыңдалды.бал.мектеп медбикесі

мектеп асханасының дайын өнімдерін өндіру процесінің барлық сатыларында талаптарды сақтау туралы.  Ол шикізатты технологиялық қалау, технологиялық процесті жүргізу (температура мен уақыт), жылу өңдеу процесінің реттілігі нормалар мен талаптарға сәйкес келетінін хабарлады.

 

12.12. жасалған мәзір. .2018 ж.:

1 -11 сыныптар

Көкөніс салаты

Астана бойынша Сосиска (халал)

Гарнир : картоп пюресі

Кисель

Бидай наны

 

 

Мәзір толығымен орындалды, тағам дайындау бағасы жақсы.

 Нормаға сәйкес тағамды аспаздық өңдеудің дұрыстығы тексерілді. Тамақ дайындау кезінде тағамдық қоспалар пайдаланылмайды.

Тыңдап Щербинину Т. Ж. - директордың ТӘРБИЕ жөніндегі орынбасарлары , өнімнің сапасы туралы, сатылатын арқылы

буфет. Ол балаларға берілетін нан-тоқаш өнімдері жас екендігін атап өтті. Пісіру ассортименті әртүрлі: қамырдағы сосиска, әртүрлі салмасы бар бәліштер. тоқаш. Сусындардан кисель, шай беріледі.

Буфетте азық-түлікті сақтаудың санитарлық-гигиеналық жағдайлары талаптарға сәйкес келеді.

 

Шешті:

1.Мағлұмат бал.күн сайын жұмыс күні ішінде тамақ дайындау процесін және порциялық тағамдарды бақылауды жалғастыру.

Орындау мерзімі: тұрақты

 

Комиссия төрағасы:                                                            Егинбаев Қ. А.

директордың ОІ жөніндегі орынбасары                            Домалевская Н. В.,

директордың ТЖ орынбасары                                             Щербинина Т. Г.

 

Комиссия мүшелері:

 

ҚК төрағасы                                                                           Снегурская Р. И.

Мектеп медбикесі                                                            Сартаева К. Н.

 

 

 

 

 

 

 

Просмотров: 243


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст